Leucemia

Introducere

leucemie Este o tumoare care se dezvolta in celule sanguine, pentru a intelege mai bine cum funcţionează acesta este util să ştii cum aceste celule se nasc si se dezvolta.

Celule sanguine

Cele mai multe dintre celulele sanguine formate din celule stem gasite in maduva osoasa, tesut spongios care este prezent la centrul de cele mai multe oase.
Celulele stem, maturare, se transforma in diferite tipuri de celule din sânge şi fiecare tip are propria sa functie:
  • Celulele albe din sânge (leucocite) ajuta la lupta impotriva infectiilor. Există mai multe tipuri.
  • Celulele rosii din sange transporta oxigen la tesuturi in intreg organismul.
  • Trombocitele ajuta la prevenirea cheagurilor de sange sângerare.
Celulele albe din sânge, celule roşii şi trombocite sunt produse din celule stem ca are nevoie organismul. Atunci când celulele cresc devin vechi sau deteriorate, ele mor si sunt inlocuite cu celule noi.
Celulele stem transforma în diferite tipuri de celule albe din sânge. Celule stem unic se pot dezvolta in celulele de linie de celule mieloide sau limfoid:
  • Celulele din neamul mieloide se transformă în mieloblasti. Mieloblasti poate evolua in celule rosii din sange, sau o farfurie de diferite tipuri de celule albe din sânge.
  • Celula limfoide evoluează în limfoblasti, care, la rândul lor pot forma diferite tipuri de celule albe din sange, cum ar fi celulele B sau limfocitelor T
Celulele albe din sânge, care sunt formate de mieloblasti sunt diferite de cele formate din limfoblasti.
Cele mai multe celule mature din sânge în măduva osoasă, şi apoi muta în vasele de sange. Sangele care curge prin vasele de sânge şi de forma de inima, în sânge aşa-numitele periferice.

Celulele tumorale

La pacienţii cu leucemie, măduva osoasă produce globule albe anormale, adică celulele tumorale. Spre deosebire de celulele normale albe din sânge de celule canceroase nu mor, dar sunt în plus faţă de globule albe, globule roşii din sânge şi trombocite normale. În acest fel, munca devine mult mai dificil decât celulele normale.

Tipuri de leucemie

Diferitele tipuri de leucemie pot fi clasificate în funcţie de viteza de dezvoltare şi agravare a bolii. Leucemia poate fi cronica (progresia lentă) sau acute (curs rapid):
  • Leucemie cronică: În stadiile timpurii ale bolii, celulele canceroase sunt încă în măsură să joace în activitatea de celule sanguine normale albe. La început, pacienţii pot să prezinte nici un simptom, iar medicii de multe ori diagnosticul leucemie cronică în timpul unui consult de rutină, înainte de simptome apar. Leucemie cronica se agraveaza lent, cu creşterea de cancer a celulelor din sânge începe simptome cum ar fi inflamarea ganglionilor limfatici sau infecţii. În cazul în care apar, simptomele precoce sunt uşoare şi accentua treptat.
  • Leucemie acuta: Celulele canceroase nu se pot efectua lucrările de celule sanguine normale albe. Ele se multiplica rapid şi apoi cu leucemie acuta, de obicei, se înrăutăţeşte foarte repede.
Diferitele tipuri de leucemie pot fi, de asemenea, clasificate în funcţie de tipul de celule albe din sânge afectate. Celulele canceroase se pot dezvolta in celulele limfoide sau mieloide, primul tip se numeşte leucemie limfoidă, limfocitara sau limfoblastica, leucemie, dar care afectează celulele mieloide este numit leucemie mieloida, leucemie mieloidă, sau myeloblastic.
Există patru forme comune de leucemie:
  1. Leucemie limfocitara cronica (sau leucemie limfocitara cronica, LLC). Aceasta afecteaza celulele limfoide şi de obicei se dezvolta foarte incet. În Statele Unite, cauzează mai mult de 15.000 de cazuri noi de leucemie în fiecare an. În majoritatea cazurilor, pacienţii care au fost diagnosticate mai mult de 55 de ani. Aproape niciodată nu afectează copiii.
  2. Leucemie mieloida cronica (LMC). Aceasta afecteaza celulele mieloide şi, de obicei, în prima fază se dezvoltă foarte lent. In Statele Unite, cauzele aproximativ 5.000 de cazuri de leucemie în fiecare an. Afectează în principal adulţi.
  3. Leucemia limfocitara (limfoblastice) acută (ALL). Aceasta afecteaza celulele limfoide şi se dezvoltă foarte repede. În Statele Unite cauze mai mult de 5.000 de cazuri de leucemie în fiecare an. Este cea mai comună formă de leucemie în rândul copiilor, dar poate afecta, de asemenea, adulţii.
  4. Leucemie acută mieloidă (LAM sau LAM). Acest tip de leucemie se dezvolta in celulele mieloide şi are un curs foarte rapid. În Statele Unite cauze mai mult de 13000 de cazuri noi in fiecare an. Aceasta afectează atât adulţi şi copii.
Leucemie tricoleucociti este o forma rara de leucemie cronica. Acest articol nu se discuta despre acest tip de leucemie sau de leucemie sau rare că, în ansamblu, a înregistrat mai mult de 6.000 de cazuri pe an in SUA.

Cauze

Când primiţi un diagnostic de cancer este firesc să ne întrebăm ce sunt cauzele bolii. Cauzele leucemiei nu sunt cunoscute, medicii pot înţelege foarte rar de ce unii oameni se îmbolnăvesc în timp ce alţii rămân perfect sănătoşi, dar studiile arată că anumiţi factori de risc creşte riscul de a dezvolta leucemie.
Factorii de risc, după toate probabilităţile, sunt diferite pentru fiecare tip de leucemie:
  • Expunerea la radiaţii. Oamenii expuşi la doze mari de radiatii sunt mai multe sanse de a obţine leucemie acuta mieloida, leucemie mieloida cronica sau acuta leucemie limfocitara.
  • Explozii atomice. Doze masive de radiaţii au fost cauzate de explozii atomice, cum ar fi cele care au avut loc în Japonia în timpul al doilea război mondial. Cei care au supravieţuit exploziilor, şi în special copiii, sunt la risc mai mare de a dezvolta leucemie.
  • Radioterapie. O altă sursă de expunere la doze masive de radiaţii este de radioterapie împotriva cancerului şi a altor boli. Radioterapia creşte riscul de a dezvolta leucemie.
  • X-raze. Tipurile de dentare raze X sau alte (de exemplu, CT), expune pacientul la doze extrem de mici de radiatii. Este încă neclar dacă aceste cantităţi mici de radiatii sunt legate de cazurile de leucemie la copii şi adulţi. Cercetatorii studiaza dacă radiografiile repetate şi CT, dacă este efectuat in timpul copilariei sunt în măsură să crească riscul de leucemie.
  • Fumul. Fumatul creste riscul de leucemie acuta mieloida.
  • Benzen. Expunerea la benzen la locul de muncă poate duce la leucemie mieloida, leucemie mieloida cronica sau acuta leucemie limfocitara. Benzenul este o substanţă utilizată pe scară largă în industria chimică, dar este, de asemenea gasit in fumul de tigara si diesel.C. În unele cazuri, pacienţii cu cancer şi trataţi cu medicamente chimioterapie anumite poate deveni bolnav într-o etapă ulterioară de leucemie mieloida acuta sau leucemie acuta limfocitara. De exemplu, tratamentul cu agenti alchilanti sau inhibitori de topoizomerază este asociat cu o probabilitate mică de a suferi de leucemie acuta la o etapă ulterioară.
  • Sindromul Down si alte boli ereditare. Sindromul Down şi alte boli ereditare creşte riscul de a suferi de leucemie.
  • SMD şi alte boli de sânge. cei care sufera de anumite boli de sânge ruleaza un risc mai mare de a suferi de leucemie acuta mieloida.
  • T umane tip de virus limfocite 1 (HTLV-I). Cine este afectat de tipul de virus HTLV 1 la un risc mai mare de a dezvolta o forma rara de leucemie cunoscut sub numele de leucemie cu celule T Deşi această boală rară este cauzata de virusul HTLV-I, obscen celulelor T leucemie nu este contagioasă, la fel ca toate celelalte tipuri de leucemie.
  • Antecedente familiale de leucemie. Este rar ca multi membri ai familiei îmbolnăvi cu leucemie. Dacă se întâmplă acest lucru, este probabil că acesta este leucemie limfocitara cronica. Cu toate acestea, doar un procent mic de pacienti cu leucemie limfocitara cronica are o mamă, un frate sau un copil cu aceeasi boala.
Având în unul sau mai mulţi factori de risc nu înseamnă neapărat că noi vom deveni bolnavi cu leucemie. Majoritatea oamenilor care au factori de risc nu se mai rău.

Simptomele

Celulele tumorale se deplasează în interiorul corpului, cum ar celule sanguine normale. Simptomele de leucemie depind de numărul şi localizarea celulelor canceroase în organism, în cazul în care se acumulează.
Persoanele cu leucemie cronica pot prezenta nici un simptom, de obicei, medicii diagnosticarea bolii în urma unui control-up. Cei care suferă de leucemie acută, de obicei, se duce la doctor, deoarece nu te simti bine. În cazul în care urmează să fie afectat este creierul, pot suferi de:
  • Dureri de cap,
  • vărsături,
  • confuzie,
  • pierderea controlului asupra muschilor,
  • comvulsii.
Leucemia, de asemenea, poate afecta alte părţi ale corpului, cum ar fi
  • sistemul digestiv,
  • rinichi,
  • plămâni,
  • inima,
  • testicule.
Printre comune simptome de leucemie acută sau cronică pot include:
  • Umflarea nedureroasa a ganglionilor limfatici (în special cele ale gatului sau axilei)
  • Febra sau transpiraţii nocturne,
  • Infecţii frecvente,
  • Slăbiciune sau de oboseală,
  • Sângerare sau vânătaie neobişnuite (sangerarea gingiilor, vânătăi pe piele, pete roşii sub piele),
  • Probleme de balonare sau dureri abdominale (splina sau ficat umflate),
  • Inexplicabilă scădere în greutate,
  • Dureri la nivelul oaselor sau articulaţiilor.
În majoritatea cazurilor, aceste simptome nu sunt imputabile tumorii, poate fi cauzata de o infectie sau alte probleme de sanatate. Doar medicul poate pune un diagnostic. Oricine cu aceste simptome ar trebui sa consulte medicii lor, astfel încât problemele pot fi diagnosticate şi tratate cât mai curând posibil.

Diagnostic

Medicii diagnostica adesea leucemie după un test de sange normale. Dacă suferiţi de simptome care pot sugera leucemie, medicul dumneavoastră va încerca să afle care sunt cauzele şi, probabil, vă va întreba ce probleme de sanatate tu si familia ta au avut de suferit în trecut.
Probabil trebuie să prezinte una sau mai multe dintre următoarele teste:
  • Vizita. Medicul va verifica dacă ganglionii limfatici, splinei si ficatului sunt umflate.
  • Analizele de sânge. Analiza completă a controla numărul de globule albe, globule roşii şi trombocite. Leucemia determină o creştere a numărului de globule albe, trombocite şi o scădere a hemoglobinei, o substanţă în celulele roşii din sânge.
  • Biopsia. O biopsie este o mostra de tesut efectuate pentru a detecta orice celulele canceroase. O biopsie este singura cale sigura de a şti dacă există celule canceroase în măduva osoasă. Înainte de retragere, vi se va administra anestezie locala, care va va ajuta sa nu simti durere. Chirurgul va lua o mostra de maduva osoasa de la femur sau alta dintre oasele mari. Anatomopatolog, folosind microscop, verificaţi dacă există celule canceroase in tesutul. Măduvei osoase poate fi luată în două moduri diferite. Unii pacienţi ar trebui să aibă atât interventii chirurgicale la o dată cu următorul text:
    • Ac aspiraţie. Medicul foloseste un fel de ac mari, cablul de interior pentru a lua proba de măduvă osoasă.
    • Biopsia. Medicul foloseste un ac mare pentru a elimina un cablu de mica pentru a gusta intern de os si maduva osoasa.

Alte teste

Alte teste care medicul dumneavoastră vă va prescrie depinde de simptome si de tipul de leucemie care vă confruntaţi. Printre acestea sunt:
  • Citogenetice analiză. In laborator analizează cromozomii derivat din celule de sânge, măduva osoasă sau a ganglionilor limfatici. Dacă analiza arată cromozom anormal poate determina tipul de leucemie care cauzeaza probleme, cum ar fi pacienţii cu leucemie mieloidă cronică au un cromozom anormal numit cromozomul Philadelphia, care a fost descoperit de către oraş.
  • Puncţie lombară. Medicul poate lua o probă de lichid cefalorahidian (lichidul care umple spaţiile din jurul creierului şi al coloanei vertebrale). Colecţia este realizată în zona lombară, cu ajutorul unui ac lung şi subţire. Operaţia durează aproximativ o jumătate de oră şi se efectuează sub anestezie locală. Trebuie să stea întinse, pentru câteva ore după colectare, pentru a evita dureri de cap. Eşantion vor fi examinate în laborator pentru a cauta celule canceroase sau alte semne de probleme în curs de desfăşurare.
  • Chest radiografie. X-ray pot arata umflarea ganglionilor limfatici sau alte simptome la nivelul pieptului.

Îngrijire şi tratament

Pacienţii cu leucemie au in fata mai multe posibilitati, printre care sunt:
  • atent de aşteptare,
  • chimioterapie,
  • orientate terapie,
  • biologic terapie,
  • radioterapie,
  • transplantul cu celule stem.
Dacă splina este anormal de dilatate, medicul poate recomanda interventia chirurgicala pentru ao îndepărta. În unele cazuri, poate fi necesar să se utilizeze o combinaţie de diferite terapii.
Alegerea tratamentului depinde în principal de:
  • Tip de leucemie (acute sau cronice),
  • Varsta pacientului,
  • Posibila prezenţă a celulelor canceroase în lichidul cefalorahidian.
Alegerea tratamentului poate depinde, de asemenea, pe anumite caracteristici ale celulelor canceroase, medicul dumneavoastră vă va lua în considerare, de asemenea, simptomele şi starea generală de sănătate.
Persoanele cu leucemie acuta trebuie tratate imediat, scopul terapiei este de a distruge celulele canceroase din organism si face sa dispara simptomele (remisiune). Atunci când este pornit remiterea poate fi administrat un tratament de asemenea, că previne reapariţia: acest tip de terapie este numit de consolidare sau de întreţinere. Cei mai multi pacienti cu leucemie acuta poate fi vindecat.
Dar, dacă suferă de leucemie cronică, fără simptome evidente, este posibil să nu trebuie să caute un tratament imediat. Medicul dumneavoastră vă va monitoriza starea dumneavoastră de sănătate şi tratamentul va începe numai atunci când primele simptome de veţi experimenta. Amâne începerea tratamentului şi de a folosi controale regulate, până când simptomele apar este o modalitate terapeutic vigilent în aşteptare.
Dacă este necesar pentru leucemie cronica, tratamentul poate controla de multe ori boala şi simptomele ei sunt. Pacienţii pot primi tratament de întreţinere, care ajută la menţinerea tumorii într-o stare de remisie, dar numai în cazuri rare, leucemie cronica poate fi vindecata cu chimioterapie. Pentru unele persoane cu leucemie cronica, cea mai bună şansă de vindecare este în cele din urmă transplant de celule stem.
Medicul poate descrie opţiunile terapeutice, rezultatele aşteptate şi posibilele efecte secundare: poţi lucra cu el pentru a crea un plan de tratament care să răspundă nevoilor dumneavoastră.
Medicul poate recomanda o la un specialist, sau aveţi posibilitatea să fii tu însuţi să-l întrebe pentru sfaturi despre specialist să consulte. Printre specialiştii care tratarea leucemiei includ:
  • hematolog,
  • medic oncolog,
  • radiolog.
Medicii oncologi si hematologi trata leucemia pediatrice la copii.
Înainte de iniţierea tratamentului, se recomandă să verificaţi cu privire la efectele adverse ale terapiei şi consecinţele privind activităţile zilnice normale. În multe cazuri, tratamentul impotriva cancerului de daune-interese, de asemenea, celulele sanatoase si tesuturile, apoi reacţiile adverse sunt frecvente. Efectele secundare pot fi diferite de la pacient la pacient şi se pot schimba chiar de la o sesiune la alta.

Tratament de susţinere

Terapia poate provoca probleme de leucemie şi alte sănătate, va trebui probabil să se supună tratament de susţinere înainte, în timpul sau după unul împotriva tumorii.
Terapia de susţinere poate preveni sau lupta impotriva infectiilor, pentru a controla durerea si alte simptome, pentru a atenua efectele secundare ale tratamentului cancerului şi ajutor psihologic pentru a face faţă cu consecinţele de diagnosticul de cancer. Puteţi trimite o terapie de susţinere pentru a preveni sau a aborda aceste probleme, în scopul de a îmbunătăţi calitatea vieţii în timpul tratamentului împotriva cancerului.
  • Infecţii. Pacienţii cu leucemie sunt extrem de vulnerabile la infectarea, astfel încât acestea trebuie să fie tratate cu antibiotice şi alte medicamente. Unii oameni sunt vaccinate împotriva "influenţă şi pneumonie. Echipa poate recomanda sa urmati pentru a evita locurile aglomerate, precum şi persoane cu rece şi alte boli infecţioase. Dacă sunteţi lovit cu infecţie pot fi foarte grave şi ar trebui să fie tratate cât mai curând posibil. Aţi putea avea nevoie de spitalizare.
  • Anemia si sangerarea. Anemia şi sângerare sunt cele două alte probleme care se dovedeşte adesea terapia de susţinere necesare. Este probabil că pacientul este programat să aibă o transfuzie de celule rosii din sange sau trombocite. Transfuziile sunt utile pentru tratarea anemiei şi scăderea riscului de sângerare gravă.
  • Probleme dentare. Leucemia şi chimioterapia poate creşte sensibilitatea la gura, de a promova infecţie şi sângerare în gură. Medicii recomanda de multe ori pacienţii să facă o verificare completă dentare şi, dacă este posibil, pentru a trata problemele dentare înainte de începerea chimioterapiei. Medicul dentist vă va învăţa practica necesare de igiena dentara in timpul tratamentului.

Nutriţie şi activitate fizică

Este important să aibă grijă de ei înşişi, urmând un regim alimentar sănătos şi încearcă să rămână cât mai activi posibil.
Pentru a menţine o greutate sănătoasă, trebuie să mănânce dreptul de suma de calorii, este, de asemenea, important să se ia suficiente proteine ​​pentru a menţine puterea. Consumul de bine va ajuta sa te simti mai bine si au mai multa energie.
În unele cazuri, mai ales în timpul tratamentului sau în timpul fazei imediat următoare, este posibil să nu vrei să mănânci pentru că vă simţiţi obosit sau bolnav. Probabil că aveţi sentimentul că produsele alimentare gusturi diferite decât de obicei şi efectele secundare ale tratamentului (de exemplu, lipsa poftei de mâncare de răni, greaţă, vărsături sau gura), nu te poate opri de la consumul de bine. Doctor, dietetician sau a altor membri ai echipei următoare vă poate sugera cele mai bune moduri de a aborda aceste probleme.
Mulţi oameni pretind să se simtă mai bine în cazul în care acestea pot păstra activă. Mersul pe jos, yoga, inot sau alte activităţi vor ajuta să păstreze puterea şi energia creşte. Cu exerciţiu vă poate reduce durerea şi greaţă şi pot rezista la o mai bună terapie si de stres. Înainte de a începe orice activitate fizică nu uitaţi să cereţi opinia medicului, în plus, în cazul în care activitatea cauzează probleme de durere sau de altă natură, informează medicul sau